BUDAPESTRULLE
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2724292/images/2012/budapestrulle_002_5083daa39606ee034fa43c2d.jpg)
6 äggvitor
3 dl socker
100 g mixade hasselnötter
2 msk kakao
1 msk mjöl
2 msk marsanpulver
Fyllning:
4 dl vispgrädde
1-2 burkar konserverade mandariner
Vispa äggvitor hårt, fortsätt vispa medans sockret tillsätts lite i taget. Mixa hasselnötterna och blanda dem med mjöl, marsanpulver och kakao. Vänd försiktigt ner nötblandningen i äggvispet. Fyll en sprits med en tjock tyll . Spritsa ut smeten på ett bakplåtspapper ifrån ena långsidan till den andra. På detta sätt spricker inte marängen när den sedan skall rullas. Grädda i 175 ° i nedre delen av ugnen i ca 18 min. Vänd upp på ett nytt bakplåtspapper när kakan är klar och dra loss bakplåtspappret som tårtan gräddats på. Låt svalna. Vispa grädden och bred den över bottnen och placera ut de avrunna mandarinerna. Rulla ihop tårtan.Garnera med smält mörk choklad och florsocker.
"MAN BÖR ALDRIG SKÄMMAS FÖR ATT ERKÄNNA ATT MAN HAFT FEL FÖR DET BETYDER JU ATT MAN ÄR KLOKARE IDAG ÄN IGÅR"/ Jonathan Swift