Jorgubbsmoussetårta med bowniebotten

Botten:
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl cacao
2 dl vetemjöl
1 tsk vanilj
1 tsk bakpulver
Smält smöret i en kastrull. Ta den av värmen och rör ner socker och ägg.Blanda de torra ingredienserna och rör ner i kastrullen. Grädda i en form med löstagbara kanter i 20 minuter i 175° varm ugn. Låt kakan kallna, lossa den från formen. Diska formen och ställ tillbaka bottnen i den.
Jordgubbsmousse:
500 g frysta och tinade jordgubbar
1 ägg
1 dl socker
1 dl färskpressad apelsinsaft
5 blad gelatin
4 dl grädde
Tina jordgubbarna så mycket så att de  går att mixa till en slät massa. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Vispa grädden i en skål och ägg och socker i en annan. Ta upp gelatinbladen, värm apelsinsaften och låt gelatinet smälta däri.Blanda ihop den vispade grädden, jordgubbsmoset, äggblandningen och sist gelatinet i en jämn stråle medan du vispar kraftigt.
Bred moussen över kakan och jämna till om det behövs.Tårtan bli väldigt hög, så det kan behövas att du bygger up en extra kant på formen med hjälp av bakplåtspapper, eller overheadplast. Ställ den i kylskåpet att stelna i ett par timmar.
Gele:
Överst på tårtan läggs ett tunt gelétäcke som görs på 1 dl jordgubssaft och 1 gelatinblad.
Dekorera med gräddrosor.
 
"YOU GET WHAT YOU GIVE, WHETHER IT´S BAD OR GOOD"
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0