RANDIG CHOKLADMOUSSETÅRTA
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2724292/images/2012/16arklassen_068_507974329606ee2c3fb88072.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2724292/images/2012/chokladmoussetarta_003_50796452ddf2b32cff0017bf.jpg)
Tårtbotten:
5 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
0,5 dl kakao
2,5 tsk bakpulver
1 dl starkt kallt kaffe
Mörk mousse:
3 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
2 äggulor
Ljus mousse:
3 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad eller vit choklad
2 äggulor
1 liten dajm
- Sätt ugnen på 175°
- Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda vetemjöl, potatismjöl och kakao.
- Rör ner det i äggsmeten.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.
- Låt kakan svalna något, stjälp upp den på galler och låt den kallna.
- Dela kakan i tre bottnar.
- Fördela kaffet över bottnarna och ställ dem kallt.
- Börja med den mörka moussen.
- Vispa grädden till ett fast skum.
- Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad eller i mikro så att den bara blir mjuk.
- Rör om tills den smälter.
- Rör ihop äggulorna i en skål.
- Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
- Rör ner grädden lite i taget till en jämn smet.
- Gör den ljusa moussen på samma sätt.
- Lägg en av tårtbottnarna i en form med löstagbar kant.
- Bred över hälften av den mörka moussen och sedan hälften av den ljusa moussen.
- Lägg på den andra tårtbotten och bred över mousserna på samma sätt.
- Låt stå i kyl 4-5 tim eller över natten.Ta tårtan ur formen och dekorera med grädde och hackad dajm.
Kommentarer
Postat av: Maya
VAU VILKEN TÅRTA IGEN !
DU ÄR HELT FANTASTISK LENA!!!!!!! JAG VET INTE VAD JAG ANNAT SKULLE SÄGA!!! 10+ och papukajamerkki
Trackback