RANDIG CHOKLADMOUSSETÅRTA

 
 
 
 
 
 

Tårtbotten:
5 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
0,5 dl kakao

2,5 tsk bakpulver

1 dl starkt kallt kaffe

Mörk mousse:
3 dl  vispgrädde
200 g mörk choklad
2 äggulor

Ljus mousse:
3 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad eller vit choklad
2 äggulor

1 liten dajm

 

  • Sätt ugnen på 175°
  • Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda vetemjöl, potatismjöl och kakao.
  • Rör ner det i äggsmeten.
  • Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.
  • Låt kakan svalna något, stjälp upp den på galler och låt den kallna.
  • Dela kakan i tre bottnar.
  • Fördela kaffet över bottnarna och ställ dem kallt.
  • Börja med den mörka moussen.
  • Vispa grädden till ett fast skum.
  • Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad eller i mikro så att den bara blir mjuk.
  • Rör om tills den smälter.
  • Rör ihop äggulorna i en skål.
  • Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
  • Rör ner grädden lite i taget till en jämn smet.
  • Gör den ljusa moussen på samma sätt.
  • Lägg en av tårtbottnarna i en form med löstagbar kant.
  • Bred över hälften av den mörka moussen och sedan hälften av den ljusa moussen.
  • Lägg på den andra tårtbotten och bred över mousserna på samma sätt.
  • Låt stå i kyl 4-5 tim eller över natten.Ta tårtan ur formen och dekorera med grädde och hackad dajm.
" EVERY SAINT HAS A PAST AND EVERY SINNER HAS A FUTURE" Oscar Wilde

Kommentarer
Postat av: Maya

VAU VILKEN TÅRTA IGEN !
DU ÄR HELT FANTASTISK LENA!!!!!!! JAG VET INTE VAD JAG ANNAT SKULLE SÄGA!!! 10+ och papukajamerkki

2012-10-16 @ 11:52:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0